Vekhyttegården

Vekhyttegården


VekhyttegardenVekhyttegården har bedrivit lägerverksamhet sedan 40-talet. Många har varit här, kanske på barnläger, ungdomsläger eller liknande. Nu i privat regi. Öppet för församlingsgrupper, föreningar, släktträffar mm. Även B&B. Ca 20 bäddar. Självhushåll eller servering enl. önskemål. Vacker natur i gammal kulturbebyggelse. Skidanläggning, golfbana, djurpark, badplats i närområdet. Bergslagsleden för vandring och mountainbike-leder finns också nära.

LÄGE:

FLigger i Vekhyttan, en liten by vid Kilsbergen, med gamla rötter i järnhanteringen. Vackert, lantligt, speciellt sommartid. Nära till skog, vandringsleder, cykelleder, bad och fiske. Får och hästar finns i grannskapet. En liten å rinner förbi gården. ca 35 km till både Örebro och Karlskoga, 8 km från E 18,

ANLÄGGNINGEN:

Vi erbjuder möjlighet till övernattning för både grupper och enskilda. Man kan hyra ett rum med frukost enligt särskild taxa, eller som större grupp hyra hela gården med självhushåll. Församlingsläger, släktträffar, barnläger mm. Vissa konferensmöjligheter finns också. Vi har en större matsal/samlingssal med plats för 70-80 personer. Välutrustat kök för större grupper. I nuläget kan vi erbjuda ca 20 bäddar och det finns även extra madrasser om man så önskar. Möjlighet till husvagnsparkering med eluttag, stora gräsytor för lek, även möjligt att tälta. Grillplats med tak.

UPPLEVELSER:

Kilsbergen erbjuder möjligheter till naturupplevelser. Vintertid finns Ånnaboda skidanläggning och Storstenshöjden, ca 30 km bort. Bergslagsleden passerar inte långt härifrån. En vandringsled som sträcker sig från Svartå till Kopparberg. I Lekhyttan, vid E18 finns en liten djurpark, café mm i Hallagården. Badplats vid Lillsjön eller om man vill, vid Sannabadet i Fjugesta där det finns pooler. Även i Mullhyttan, vid sjön Multen finns flera badplatser, tyvärr har vi ingen på gångavstånd. I Lanna, ca 10 km härifrån finns en stor och fin golfbana och restaurang. Örebro erbjuder mycket av det som finns i storstaden, men det är ändå på överkomligt avstånd, tar ca 30 min att åka dit. I Karlskoga finns bl.a Boda Borg.

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning