Solvi


SolviSolvi ligger som en grönskande oas mitt i Leksand. Solvi är en fin gammal dalagård som drivs av Leksand missionsförsamling. Vi välkomnar gäster från när och fjärran till vårt mysiga café, camping och rums/stuguthyrning. Vi erbjuder en hemtrevlig och lugn miljö. På gården erbjuds programkvällar och tipspromenader.

 

LÄGE:

Solvi SMU-gård ligger centralt i Leksand med gångavstånd till centrum, tåg/buss, bad,Tegera Arena. Solvi erbjuder en lugn och avkopplande miljö med sin härliga stora trädgård där vi har camping och det populära Café Solvi.

ANLÄGGNINGEN:

Camping med 23 platser, varav 8 elplatser. Logi med totalt 27 bäddar uppdelat i 2, 3 och 4 bäddsrum. 3 rum finns i huvudbyggnadens övervåning, övriga rum i stugor på gården. För alla gäster finns ett gemensamt gästkök samt en dusch/ toalettbyggnad. I huvudbyggnaden finns ett sällskaps/TV rum. Tillgång till trådlöst internet.  Cafe Solvi erbjuder nybakade Solvibullar och annat gott hembakat kaffebröd, smörgåsar, baguetter och glass.

UPPLEVELSER:

Midsommar är en höjdpunkt i Leksand. På Solvi firar vi midsommar med fokus på barnens majstångsresning, lekar och spelmän. På midsommaraftons kväll är det servering, korvgrillning, och aftonbön. Kl 23 bjuds på konsert i missionskyrkan. På Solvi finns beachvolleyplan, boulebana och lekplats. I Leksand händer mycket under sommaren för alla åldrar. Solvi har gångavstånd till Tegera Arena, Siljan med båt och badliv, Sammilsdalsgropen, Leksands kyrka, Hildasholm, Leksands centum, Leksands Sommarland. Populära utflyktsmål är Tällberg, Dalhalla med sin unika miljö med konserter, samt övriga orter runt Siljan. Under sommaren firar Leksands frikyrkor gemensamma gudstjänster.

ADRESS

Solvi SMU-gård
Rättviksvägen 
793 31 Leksand 

Tel +46 (0)247 100 90 
www.solvi.org

VÄGBESKRIVNING

Riksväg 70 till Leksand. Norra infarten mot centrum. Följ vägen mot centrum, sväng höger vid skylt mot Tällberg in på Siljansvägen. Efter ca 250 m sväng vänster in på Rättviksvägen. Solvi ligger på höger sida efter 100 m.

ÖPPETTID

Sommartid, se solvi.org

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate