Olsnäsgården


Olsnäsgården

ligger i en underbar miljö i fäboden Olsnäs vid Siljans strand. Rum och stugor finns för uthyrning, hela eller del av gården kan också hyras. Det finns även plats för tält och husvagnar. Gudstjänster firas regelbundet under sommaren. Olsnäsgården har nära till både fäbod, skog och vatten. Det finns flera vandringsleder med utgångspunkt från gården och det är bara 50 m ner till ångbåtsbryggan och badplatsen. Gården ligger 5 km från Siljansnäs, 18 km från Leksand.

ANLÄGGNINGEN:

Olsnäsgården har en logementsbyggnad med 17 rum (1-3 bäddar). De flesta rum ligger på övervåningen och lämpar sig bra för lägerverksamhet. Toalett och dusch finns i korridoren. På nedervåningen i logementsbyggnaden finns 2 samlingssalar. I den ena salen finns det TV och soffgrupper, den andra lämpar sig som konferenssal. I hallen finns ett pentry med möjligheter för camping/vandrarhemsgäster att laga egen mat.

Det finns också 5 stugor med 4 bäddar i varje. Stugorna är utrustade med  kylskåp, toalett och dusch. I stugorna finns möjlighet till enklare matlagning.

Kyrkan som finns på gården tar emot 120 pers. Högtalaranläggning, hörselslinga, dataprojektor och duk finns.

Matsalen tar emot ca 80 pers, i anslutning till matsalen finns ett välutrustat kök som uppfyller de krav som miljö och hälsa ställer. I anslutning till matsal och kök finns en kiosk som sommartid är bemannad. Kiosken fungerar även som reception. För våra husvagnscampinggäster finns anslutning till el och enklare latrintömning. På gården finns också en smedja med grillplats.

KONFERENSER:

Det finns två samlingssalar förutom kyrksalen; Pelarsalen som tar upp emot 40 personer och Gillestugan som rymmer 20 personer. I gillestugan finns öppen spis och även tillgång till TV med dvd och video.

UPPLEVELSER:

Midsommar brukar vara en höjdpunkt på Olsnäsgården. Då är det majstångsresning med dans, servering, konsert, gudstjänst och midnattsmässa. Under sommaren firas gudstjänst varje söndag där olika lekmän ansvarar för sång, musik och evangelium. Alla gudstjänster är offentliga. Välkommen! I samband med gudstjänst är det ofast kyrkfika. Under sommaren kan det även bjudas på muskicafé, filmkvällar, konserter m m. Allt som händer och sker på Olsnäsgården står i sommarprogrammet som finns tillgängligt i receptionen och på hemsidan www.olsnasgarden.com

Olsnäsgården har nära till både skog och vatten, badplatsen är endast 50 meter bort. Båt och kanoter fins att hyra för en upplevelse ute på Siljan.

Från Olsnäsgården utgår flera vandringsspår; strandpromenad, naturstig, meditationsspår och en pilgrimsvandring till Mali Bambo där det sägs att munkarna har gått för länge sedan. Alla dessa vandringsspår är av olika svårighetsgrad.

Under sommaren anordnas i samarbete med Siljansnäs löparklubb en terränglöpartävling. Det finns 2 st beachvolleybollplaner och det anordnas även en beachvolleybollturnering sommartid som brukar vara välbesökt. Om någon är sugen på att basta går det att boka vår bastu via receptionen. 

ADRESS

Perandersgattu 23 
793 97 Siljansnäs 

Tel +46 (0)247 226 13 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.olsnasgarden.com

VÄGBESKRIVNING

Från Leksand, åk genom Siljansnäs, sväng höger, grusväg 5km mot Olsnäs.

Från Mora, före Siljansnäs sväng vänster gruväg 5 km mot Olsnäs.

ÖPPETTID

Öppet hela sommaren. Vår och höst på förfrågan. Vasaloppsveckan öppet.

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate