Hjelmserydsstiftelsen

helmseryd_logga

Hjelmseryd

Vi är ett kyrkligt gästhem och vandrarhem inom Svenska kyrkan. Vi välkomnar enskilda gäster, konfirmand- och alphagrupper et.c. samt anordnar retreater, kurser m.m. Vi har daglig bön i 1100-talskyrkan och verksamheten bedrivs i en 1700-talsprästgård med kringliggande byggnader. En fantastisk miljö, både andligt och världsligt!

LÄGE:

Vi finns i Gamla Hjälmseryd, i södra delen av Sävsjö kommun. Våra närmsta orter är Vrigstad, med Swebus-station och Stockaryd med tågstation på södra stambanan. Vi ligger precis intill riksväg 30, mitt emellan Jönköping och Växjö, ungefär 6 mil till bägge. Vi ligger naturskönt med många fina promenadvägar i omgivningarna.

ANLÄGGNINGEN:

Vi har ett tjugotal rum i olika prisklasser och standarder. Allt från enkelrum med egen toalett och dusch till flerbäddsrum i vandrarhemsstandard. Vi serverar god, hemlagad mat. Vi kan ta emot matgrupper på upp till 50 personer, övernattande grupper upp till 30 personer.

KONFERENSER:

Vi har ett mindre konferensrum med AV-utrustning och hemmabiosystem.

UPPLEVELSER:

Framför allt rekommenderar vi de natursköna omgivningarna för rekreation och naturupplevelser. Om man vill förkovra sig har vi innehållsrika och katalogiserade bibliotek med framför allt teologisk litteratur. För barnfamiljer finns det familjebad i Sävsjö, två mil bort. I Sävsjö finns också Boda Borg, ett mycket populärt äventyrshus. Det finns eventuell möjlighet att låna bil. Ridmöjligheter finns i granngården.

ADRESS

Hjelmserydsstiftelsen
576 95
Stockaryd

Tel +46  38 22 50 33

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
www.hjelmserydsstiftelsen.nu

Öppettid

Hela året

VÄGBESKRIVNING

Ligger precis intill riksväg 30, 7 km söder om Vrigstad.

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate