Lärsätersgården

Lärsätersgården, Lärsäter, 73030 Kolsva
Lärsätersgården
Lärsätersgården


Gården ligger vid Lundbysjön i ett lugnt och ostört område. Gården passar utmärkt till lägerskolor och större sammankomster. Det finns tillgång till  stort välutrustat kök för självhushållning. Logi: 5 rum med totalt 37 bäddar. 2 stugor med 4 sovplatser i varje. (1 stuga med 8 bäddar (ej el).)  Matsal för ca 50 personer. Goda möjligheter till att ställa upp tält och husvagnar. Stora lekytor, grillplatser, lägerbålsplats, bad. Stora möjligheter att ströva i skog och mark intill gården.

LÄGE:

Gården ligger vid Lundbysjön, 7 km utanför Kolsva, i ett lugnt och ostört område

ANLÄGGNINGEN:

Det finns tillgång till ett stort kök där ni själva tillagar den mat ni tar med er under vistelsen. Lämna gården i ett sådant skick ni själva önskar finna den i. Städredskap finns på plats. Vi ser helst att ni inte nyttjar alkoholhaltiga drycker under vistelsen på gården.
Logi: 5 rum med totalt 37 bäddar, tag med över- och underlakan samt örngott Stugor: 2 stugor med 4 sovplatser i varje (1 stuga med 8 bäddar (ej el)).
Handikappade: Gården är inte riktigt handikappanpassad. Det går inte att komma till övernattningsrummen med rullstol.
Kök: Välutrustat kök med det mesta som behövs: diskmaskin. 2 kylskåp, 2 frysskåp, 2 spisar, ett stekbord.
Servering: Självhushåll, finns utrustning för minst 50 personer.
Inne: Matsal för ca 50 personer. Stor samlingssal i anslutning till matsalen. Det finns ingen TV, video eller annan AV-utrustning på gården. 3 toaletter och 2 duschar på nedre plan. På övervåningen finns 5 sovsalar, 1 toalett med tvättrum.
Utomhus: Goda möjligheter till att sätta upp tält och ställa husvagnar. Stora lekytor för bollspel och andra aktiviteter. Grillplatser, lägerbålsplats. Stora möjligheter att ströva i skog och mark i direkt anslutning till gården.
Bad: Fina möjligheter till bad i Lundbysjön ca 800 meter från gården. Fiske: Fiskekort krävs för att få fiska i Lundbysjön.

UPPLEVELSER:

Gården är populär för retreater, läger, bröllopsfester och mål för klassresor. Här kan du ströva runt i skog och mark, bada i Lundbysjön, spela boll och leka på de stora gräsplanerna eller njuta av tystnaden. 35 km från gården finner du Kungsör. Här kan du leka i Pinnparken bredvid Kung Karls kyrka, besöka Kungsörs Återvinning & Secondhand med sin secondhandbutik och Anti traffickingutställning, äta lunch på Thor Modéen gästgifveri och fika hos Bagar´n. I Kolsva, endast 7 km från gården, kan du besöka Kohlswa Herrgård som nyligen har fått sitt orangeri renoverat av Ernst Kirchsteiger.

ÖVRIGT:

Gården ligger lite avlägset, hit går inga allmänna kommunikationer så som buss och tåg.

Vår anläggning

Aktiviteter - på anläggningen eller i vår närhet
Öppettid
På anläggningen finns också

Detaljer

 • Totalt antal bäddar 049
 • Konferenslokal max personer 50
 • Flerbäddsrum 5
 • Totalt antal rum och stugor 8
 • Campingstugor (utan dusch) 3
 • Flygplats (km) 50
 • Tåg (km) 15

Adress

 • Adress Lärsätersgården, Lärsäter, 73030 Kolsva
 • Län Västmanlands län
 • Telefon +46 (0)221-700 50
 • E-post info@larsater.se
 • Hemsida https://larsater.se
Kristna gårdar och hotell -KGH

KGH är ett ett sammarbetsorgan med uppgift att verka för hotell - campingplatser - pensionat - sommar - kurs - och lägergårdar som drivs i kristen regi och har en restriktiv hållning till alkohol.

Kontakta oss

Vi finns också på Facebook

© Kristna gårdar och hotell - All rights reserved

Compare listings

Compare
Larsatersgarden
 • Larsatersgarden

Lärsätersgården

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Dina kontaktuppgifter.

Beställ KGH Guiden här

KGH Guiden är vår katalog med de flesta av våra anläggningar. Vi tar fram en katalog vart annat år och du kan här beställa upplagan från 2022 här.