Utvald

Äspögården

Äspögården, Äspö kyrkväg, Klagstorp, Sverige
Äspögården
Äspögården

LÄGE:

På vackra Söderslätt, ett stenkast från Sveriges sydligaste udde Smygehuk, ligger Äspögården. Den anrika prästgården, från mitten av 1800-talet, ligger i den idylliska och kulturminnesmärkta byn Äspö. Vi erbjuder olika typer av verksamhet såsom B & B, retreater, konferenser mm.
På gården finns tre olika hus och en stor lummig park med fruktträdgård på framsidan och stora träd, bersåer och ett lusthus på baksidan. I husen finns bibliotek, matsalar och salonger för umgänge i vackra miljöer. Endast 10 minuters cykelväg bort finns underbara Äspö havsbad. Äspögården är en plats som inbjuder till rekreation, reflektion och gemenskap.

B & B

Äspögården erbjuder under juni-augusti ett personligt och prisvärt bed and breakfast i lantlig miljö, i en bygd som sjuder av liv. I priset ingår en härlig frukostbuffé som serveras i den gamla prästgården eller om vädret tillåter ute i vår lummiga trädgård.
I vårt B & B finns det 12 rum med sammanlagt 29 bäddar, som är belägna i ett nyare hus. Samtliga rum har egen toalett och dusch och är omsorgsfullt inredda för att skapa en varm och hemtrevlig känsla. I samma hus finns ett härligt gemenskapsrum med ett fullt utrustat kök. Vi erbjuder även möjligheten att använda någon av grillarna ute i trädgården.

Den vackra flygeln från 1850 kan hyras veckovis av privatpersoner eller företag med plats för 6-8 personer.
På bottenplan finns ett fullt utrustat kök med matplats för 8 personer. Det finns även ett allrum med stort glasparti, som vetter ut mot en uteplats i västerläge. På husets baksida finns en trädgård med sittplats.

KONFERENSER:

Gården passar mycket bra för konferens, personal- och styrelsedagar, kördagar, skrivardagar mm! Vi tar emot grupper från september – maj. Ni förfogar över hela gården vilket möjliggör planering, teambuildning etc i en ostörd miljö. Är ni ett mindre team kan ni njuta av dagarna i vårt vackra lusthus med kamin. Vi erbjuder olika storlekar på grupp- & konferensrum och tillgång till projektor finns. En gångstig förbinder Äspögården med Äspö kyrka som ligger ett stenkast från prästgården. Kyrkan får man gärna låna till andakter eller andra samlingar.

Vår vision är ett helhetskoncept som genonsyras av en kärleksfull omsorg. För oss är det viktigt att se till både ande, kropp och själ och serverar därför en hälsosam och god vegetarisk/vegansk kost.

Det finns även möjlighet till självhushåll i vårt B & B-annex. Där ligger ett härligt gemenskapsrum med ett fullt utrustat kök.

Vid konferens hyr vi ut alla våra 16 sovrum, med sammanlagt 37 bäddar.

RETREATER:

Äspögården är en fantastisk plats för rekreation, reflektion och kreativitet. Vi vill skapa möjlighet för kyrkor och privatpersoner att anordna dagar i stillhet, kreativa retreater mm. Vi tar emot grupper från september – maj. Under retreater finns det inga andra gäster på gården.

Vår vision är ett helhetskoncept som genomsyras av en kärleksfull omsorg. För oss är det viktigt att se till både ande, kropp och själ och vi serverar därför en hälsosam och god vegetarisk/vegansk kost. Vi erbjuder helpension och tillsammans syr vi ihop ett lämpligt program. Den gamla prästgården är idealisk för retreatverksamhet med sina vackra salonger.

En gångstig förbinder Äspögården med Äspö kyrka som ligger ett stenkast från prästgården. Kyrkan får man gärna låna till retreatverksamhet för bön och samlingar. I vår trädgård finns ett vackert lusthus med kamin för gruppsamlingar eller egen reflektionstid.
Vid retreat hyr vi ut alla våra 16 sovrum, med sammanlagt 37 bäddar.

UPPLEVELSER:

I den lilla byn Äspö finns några gårdsbutiker, väl värda att besöka.

Kusten mellan Trelleborg och Ystad bjuder på många vackra stränder och mysiga fiskebyar med kulinariska restauranger. Bara 3 km från gården ligger Äspö havsbad, med nybyggd brygga. I byarna runt Äspö finns olika möjligheter att inta en måltid eller dricka en kopp kaffe. I vårt närområde finns ytterligare stränder samt golfbanor.

På söderslätt ligger många pittoreska byar där ni hittar mysiga caféer, gårdsbutiker och golfbanor.
Bara 20 minuter västerut ligger palmernas stad Trelleborg med sin Vikingaborg, Trelleborgen och andra sevärdheter och restauranger. 30 minuter österut hittar ni härliga Österlen och Ystad. Vill ni ha mer av storstadspuls ligger Malmö på 45 minuters avstånd, och därifrån tar man sig enkelt över bron till mysiga Köpenhamn.

Vår anläggning

Öppettid
På anläggningen finns också

Detaljer

 • Totalt antal bäddar 037
 • Konferenslokal max personer 40
 • Enkelrum 2
 • Dubbelrum 10
 • Flerbäddsrum 4
 • Flygplats (km) 32
 • Tåg (km) 17
 • Rum med dusch 13

 • Kyrka
 • Park
 • Lusthus
 • Flertalet samlingslokaler

Adress

 • Adress Äspögården, Äspö kyrkväg, Klagstorp, Sverige
 • Län Skåne län
 • Telefon +46 (0)760-39 64 15
 • E-post info@aspogarden.com
 • Hemsida https://aspogarden.com/
Kristna gårdar och hotell -KGH

KGH är ett ett sammarbetsorgan med uppgift att verka för hotell - campingplatser - pensionat - sommar - kurs - och lägergårdar som drivs i kristen regi och har en restriktiv hållning till alkohol.

Kontakta oss

Vi finns också på Facebook

© Kristna gårdar och hotell - All rights reserved

Compare listings

Compare
Aspogarden
 • Aspogarden

Äspögården

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Dina kontaktuppgifter.

Beställ KGH Guiden här

KGH Guiden är vår katalog med de flesta av våra anläggningar. Vi tar fram en katalog vart annat år och du kan här beställa upplagan från 2022 här.