Friluftsgården Solviken


SolvikenLugnt och enskilt beläget vid skog och sjö i Töllsjö, utanför Bollebygd, ligger Betlehemskyrkans friluftsgård Solviken. Gården är lämplig för grupper som önskar ett billigt och enkelt boende med självhushåll.

Uthyrning sker bara till en grupp i taget och alla husen får disponeras. Vi har öppet hela året för uthyrning.

LÄGE:

Enskilt läge där du varken stör någon eller blir störd av andra. Med skogen inpå knuten och den fina badsjön Töllsjön utanför tröskeln lever du mitt i naturen. Till samhället Töllsjö är det 3 km och där finns pizzeria och busshållplats. Närmsta butik finns i Bollebyggd, 13 km bort.

ANLÄGGNINGEN:

På Solviken finns totalt 52 sängplater. Huvudbyggnaden har tre rum med 4+5+1 bäddar. Där finns även kök, matsal för 60 personer, sällskapsrum med öppen spis och tre toaletter. Stuga A har fem rum med två våningssängar i varje. Varje rum har egen dusch. Stuga B har tre rum med 2+4+2 bäddar. Stuga C har tre rum med 4+2+2 bäddar. Stuga D har två rum med 2+2 bäddar. Dusch, toaletter och bastu finns i separat byggnad. Stugorna B, C och D uthyres endast under sommarhalvåret. I det nybyggda kapellet/samlingssalen finns plats för ca 60 personer. Alldeles vid sjön finns ett vindskydd för ca 8 personer, med grillplats intill. En mindre gräsyta finns för bollspel och andra utomhusaktiviteter.

UPPLEVELSER:

De natursköna omgivningarna inbjuder till längre och kortare vandringar i terrängen. 2 kanoter finns till uthyrning. Hedareds stavkyrka – Sveriges äldsta – är en populär sevärdhet dryga milen från Solviken. 2 golfbanor (Hulta GK och Alingsås GK) finns i närheten.

ADRESS

Solviken, Töllsjö
517 93 Töllsjö

Tel +46 (0)31 339 30 78

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.betlehemskyrkan.se/solviken

VÄGBESKRIVNING

Från Töllsjö kör mot Morjhult.
Efter 3 km sväng höger vid skylt Solviken.

ÖPPETTID

Helår

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate